Ακαδημιες Μπασκετ

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΛΕΩΝ, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το μέλλον του Μεσολογγίτικου Μπάσκετ. Για το λόγο αυτό, επενδύει στη νεολαία μέσα από τη δημιουργία ακαδημιών, μιας αθλητικής κυψέλης όπου θα διαπαιδαγωγούνται και θα αναπτύσσουν αθλητική συνείδηση όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά της πόλης μας από 5 έως 12 ετών.
Με έμπειρους και εξειδικευμένους στο Μπάσκετ Καθηγητές –  Προπονητές, θα διδάσκουμε στα παιδιά τα μυστικά του αθλήματος και ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε νέους αθλητές που θα στελεχώσουν στο μέλλον και την ανδρική ομάδα του Συλλόγου.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Η καλλιέργεια της αθλητικής και μπασκετικής παιδείας, της συνεργασίας και του αθλητικού πνεύματος, ταυτόχρονα με την ψυχαγωγία των αθλητών της αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο της ακαδημίας . Η προπονητική ομάδα του Συλλόγου, με οδηγό την πολυετή εμπειρία αλλά και εξειδικευμένη επιστημονική γνώση έχει την δυνατότητα να παρέμβει με τον ενδεδειγμένο τρόπο στα παιδιά τόσο σε προπονητικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, προσφέροντας τις αθλητικές κατευθύνσεις που θα αναδείξουν το ταλέντο που ο  καθένας μοναδικά διαθέτει. Τέλος, καλλιεργεί ένα κλίμα αλληλεγγύης και συνεργασίας και προάγει το φίλαθλο πνεύμα που πρέπει να εμπνέει την ψυχή των νέων ανθρώπων.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΑΣ

Για τη νέα Διοίκηση αδιαπραγμάτευτο στοιχείο αποτελεί η εξασφάλιση της συνεργασίας με έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές του χώρου οι οποίοι να εμπνέουν το σεβασμό και την εκτίμηση μικρών και μεγάλων αλλά κυρίως να συμπλέουν με το όραμα της νέας Διοίκησης η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκμάθηση του αθλήματος από μικρή ηλικία.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

slideleon_nΠέρα από την προπονητική δραστηριότητα, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις των προπονητών, θα διοργανώνουμε τοπικά Τουρνουά ώστε να αποκτούν αγωνιστικές παραστάσεις οι νέοι αθλητές του ΛΕΩΝ. Ταυτόχρονα, ομάδες από επίλεκτους αθλητές μας, θα συμμετέχουν σε Τουρνουά Μπάσκετ που γίνονται σε άλλες περιοχές της χώρας ώστε να συγκρίνουμε το επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης και να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά για πιο συστηματική και αποτελεσματική προπόνηση.

Οι μικροί μας αθλητές, είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν με τοπικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής αλλά και να ταξιδέψουν και εκτός Μεσολογγίου με κορύφωση βέβαια τις  αποστολές στο ΣΕΦ (φιλοξενία από τον Ολυμπιακό Πειραιώς), Ολυμπιακό Στάδιο (Φιλοξενία από τον Παναθηναϊκό)  & Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Σάλα «Νίκος Γκάλης» (Φιλοξενία από Άρη Θεσσαλονίκης).

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται όλο το χρόνο στο Κλειστό Γήπεδο του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου ( Παλαμαϊκή Σχολή ).

Κατά τις εγγραφές δίνεται σε όλους τους μικρούς αθλητές πλούσιος αθλητικός εξοπλισμός.

ela_leon