Ιστορια Συλλογου

leon_n-largeΟ  Αθλητικός Σύλλογος ΛΕΩΝ ιδρύθηκε το 2011 και έχει έδρα την Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η ιδέα της δημιουργίας του συλλόγου ανήκει σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι, έχοντας περίσσια αγάπη και βαθιά πίστη στα ιδανικά του μπάσκετ, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, μετενσάρκωσαν την ιδέα σε πράξη. Στόχος της διοίκησης είναι να μεταφέρει τη γνώση στους αθλητές της ομάδας, αλλά και στο κοινό της πόλης του Μεσολογγίου, ότι η ενεργή και συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό καλλιεργεί την ομαδική ρώμη, το ομαδικό πνεύμα, την πνευματική υγεία, την αισιοδοξία.

Ένας Σύλλογος για να λειτουργήσει σωστά και να έχει μέλλον πρέπει να στηρίζεται σε τμήματα υποδομής. Οι άνθρωποι του Α.Σ. ΛΕΩΝ ενεργούν στο παρόν και σχεδιάζουν το μέλλον έχοντας προτεραιότητα ακριβώς το προφανές. Την ορθή λειτουργία και συστηματική καλλιέργεια της ακαδημίας με στόχο την πλήρη στελέχωση όλων των αγωνιστικών τμημάτων σε αγόρια και κορίτσια. Αυτό απαιτεί χρόνο και υπομονή, κάτι που οι διοικούντες διαθέτουν, αλλά και μεράκι που ευτυχώς γι΄αυτό τον Σύλλογο είναι έμφυτο.

Παρόλο που στις αρχές λίγοι πίστεψαν τη συνέχεια του Συλλόγου, σήμερα με περηφάνια δεχόμαστε την ευχάριστη έκπληξη της πλήρους αποδοχής τόσο από το κοινό της πόλης του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής όσο κυρίως από τους γονείς που μας εμπιστεύονται. Εκατό και πλέον παιδιά αποτελούν την ασπίδα αλλά και την ελπίδα για το αύριο. Ασπίδα γιατί τα προβλήματα πολλές φορές μοιάζουν ανυπέρβλητα, ελπίδα γιατί πιστεύουμε βαθιά σε αυτά τα παιδιά και τις δυνατότητές τους.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε μια δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία το Μεσολόγγι μετά από πολλά χρόνια βιώνει πολύ μεγάλη συμμετοχή μικρών αθλητών σε διάφορα αθλήματα και πολλά σωματεία επενδύουν στη νέα γενιά και στις ρίζες του αθλητισμού. Ευελπιστούμε σε αγαστή συνεργασία και είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όποιον Σύλλογο έμπρακτα ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας.

Εμείς από την πλευρά μας δεν θα μείνουμε μόνο στο μπάσκετ αλλά θα ενεργοποιήσουμε σύντομα και άλλα αθλήματα, επενδύοντας σε υποδομές, με στόχο το δικό μας προπονητικό κέντρο που είναι και το όραμα των ιδρυτών του Συλλόγου.

Τέλος από αυτό το βήμα θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά πίστη και νοσταλγία για ένα άτομο που ενώ δεν βρίσκετε κοντά μας νιώθουμε ότι μας οδηγεί, τον αείμνηστο Ευάγγελο ( Λάκη για εμάς ) Τσακάλη, τον ιδρυτή του Συλλόγου ΤΥΔΕΑΣ Μεσολογγίου τη δεκαετία του ΄90, του οποίου οι ιδρυτές του σημερινού Συλλόγου αποτελούν δικά του παιδιά, μιας και γαλουχήθηκαν με τις αρχές και τα ιδανικά που εκείνος απλόχερα δίδαξε, στέλνοντας τότε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι, η ενασχόληση με τον αθλητισμό δεν αποτελεί προνόμιο ενός κλειστού club ανθρώπων αλλά οποιουδήποτε « υγιούς » συνόλου ατόμων που πιστεύουν στην ευγενή άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες.

Η Διοίκηση του

Αθλητικού Συλλόγου ΛΕΩΝ